Winnica Rajska – Wina produkujemy z samodzielnie pielęgnowanych lokalnych winogron, z dbałością o zachowanie ich charakterystycznych walorów smakowych, które zawdzięczamy glebie bogatej w minerały i warunkom klimatycznym Jury Krakowsko-Częstochowskiej.
- Jaskółka
Jaskółka to wytrawne białe wino ze szczepów Solaris i Johanniter. Posiada ono intensywny owocowy aromat, z wyczuwalnym zielonym jabłkiem, brzoskwinią i gruszką. Wyrazista kwasowość i nuta goryczy sprawiają, że wino idealnie nadaje się do lekkich dań mięsnych i rybnych. Najlepiej spożywać
- Skowronek
Białe wino kupażowe ze szczepów Solaris, Muscaris, Johanniter. Połączenie tych szczepów zapewnia świeże aromaty owoców tropikalnych. Lekka nuta słodyczy poskramia kwasowość, dzięki czemu wino nadaje się zarówno do lekkich dań jak i do konsumpcji deserowej. Najlepiej spożywać w temperaturze 8-10°Cw temperaturze 10-12°C.
- Kowalik
Różowe wino wytrawne ze szczepów Regent, Cabernet Cortis i Cabernet Cantor zachwyca aromatem świeżych truskawek ze śmietaną. W smaku jest lekkie i świeże, szczególnie dobrze schłodzone, a dzięki zrównoważonej kwasowości idealnie nadaje się na letnie poranki, nawet zamiast kawy. Najlepiej spożywać w temperaturze 7-9°C.
- Krogulec
Wytrawne czerwone wino ze szczepu Cabernet Cortis z nieokiełznanym charakterem, którego nie moderowaliśmy beczką. Taniny i aromat czarnej porzeczki oraz ziemiste i mineralne nuty sprawiają, że pasuje do cięższych dań mięsnych, jak pieczeń czy golonka. Najlepiej spożywać w temperaturze 16-18°C.
- Słowik
Wytrawne czerwone wino ze szczepów Regent i Cabernet Cortis posiada szlachetny, wpadający w purpurę kolor oraz mieszankę aromatów dojrzałych owoców i suszonej śliwki. Wyczuwalna jest też nuta wanilii. Doskonale pasuje do przekąsek mięsnych oraz do makaronów. Najlepiej spożywać w temperaturze 18°C.
- Rudzik
Wytrawne czerwone wino ze szczepu Cabernet Cantor z dodatkiem Regenta. Ma niesamowity kwiatowy zapach, skłaniający do refleksji – aż szkoda je pić! Ale smak pogłębia odczucia oferując nuty owoców, szczególnie czerwonej porzeczki. Najlepiej spożywać w temperaturze 15-17°C.
- Krogulec różany
Wytrawne czerwone wino ze szczepu Cabernet Cortis z aromatami czerwonej porzeczki, papryki oraz nutami fiołków i czerwonego pieprzu. Delikatne taniny i owocowy charakter sprawiają, że pasuje do lekkich dań pieczonych, tarty oraz lżejszych potraw z grilla. Najlepiej podawać w temperaturze 14-15°C.
- Nagrody – Nasze wina wytrawne () zdobyły od początku 2019 roku już kilka nagród na konkursach winiarskich, a naszą działalność winiarską doceniło miasto Myszków podczas VX Gali Promotor Myszkowa – bardzo cieszymy się z tych sukcesów!
- Enoturystyka – Winnica Rajska mieści się na peryferiach miasta Myszków w bardzo zacisznym malowniczym zakątku Jury Krakowsko-Częstochowskiej . Już można nas odwiedzać i cieszyć się takimi atrakcjami jak możliwość wzięcia udziału w pracach na winnicy (do czego z całego serca zachęcamy, szczególnie podczas zbiorów ), degustacją naszych polskich win czy grą w planszówki lub bilarda.